רבים מהמנהיגים העסקיים המצטיינים, לא פעם מתמודדים עם משברים המסכנים את המשך פעילותו של הארגון או התאגיד? כיצד הם התמודדו עם המשבר? האם הם היו מוכנים להתמודדות עם משבר? האם הם היו מוכשרים במיוחד? או שהיו לידם אנשי מקצוע מנוסים שביכולתם לתת מענה רב תחומי איכותי, לצורך ניהול המשבר ב 360 מעלות.
התמודדות
לכל מנהל מנוסה שעבר משברים עסקיים, ברור שמענה חלקי בהתמודדות עם המשבר, עלול להותיר חורים לא סגורים ובכך להוביל להחרפת המשבר ואף לפגיעה קשה בבעלי העניין, להפסדים עבור הארגון או לסיום עצם קיומו.
מחקרים רבים נכתבו על ניהול משברים, על ידי חוקרים מתחומים רבים ושונים. מה שהופך את זה לאתגר, זו החובה בשילוב ידע רב תחומי על ניהול משברים ועל מקומם של יחסי ציבור באותו בסיס ידע.
מערך יחסי הציבור הוא חלק בלתי נפרד מצוותי ניהול משברים, אך ללא כלים מקצועיים בתחומי הביטחון, מודיעין, חקירות, סייבר ופורנזיקה, מניעת ואיתור ריגול עסקי – ההתמודדות עם המשבר תהיה חלקית וסיכויי ההצלחה יהיו נמוכים ביותר.
עידון של משברים
כיום אנו נמצאים בעידן של משברים. הגלובליזציה אפשרה לחברות וארגונים לקיים פריסה בינלאומית, במטרה לתת שירות ומכירה במדינות רבות ובכך למקסם רווחים. יחד עם זאת, ככל שהפריסה גדולה יותר, כך עולה הסיכון למשברים וכך גם עוצמת הנזק שעלול להתרחש כתוצאה מהמשבר, עלולה להיות קריטית יותר עבור הארגון.
בעידן של תקשורת דיגיטלית זמינה בכף היד, יחד עם השפעה דרמטית של הרשתות החברתיות והקלות הרבה ליצור "פייק ניוז" וסרטוני וידאו מתומרנים, קל ליצור משבר עסקי ואף להחריף אותו במהירות רבה.
גורם ההפתעה
משברים עלולים להפתיע את הארגון ולאיים על מטרות ויעדים אסטרטגיים של הארגון. משברים מתרחשים תחת לחץ וזמן קצוב. במציאות של ימינו משבר יכול להיפרש על פני ממדי זמן בלתי ניתנים לחיזוי, להתנהל בתצורות מרובות ולהתפתח לכיוונים בלתי צפויים.
משבר מוגדר כאיום משמעותי על פעולות שיכולות להיות השלכות שליליות אם לא מטפלים בהן כראוי. בניהול משברים, האיום הוא הנזק הפוטנציאלי שמשבר יכול לגרום לארגון, לבעלי העניין שלו ולתעשייה.
זה יכול לקרות כתוצאה ממספר סיבות נפוצות: שינויים רגולטוריים במדינה אחת או יותר, פגעי מזג אויר, תאונה/אסון, איומי טרור ואלימות, חילופי שלטון, זליגה והדלפה של קניין רוחני או מידע קריטי, איומי סייבר, שיתוף וחשיפה ברשתות חברתיות, קונפליקט מול ארגוני עובדים או ועדים, השלכות תביעות משפטיות, ועוד.
משבר יכול ליצור שלושה איומים קשורים: ביטחון הציבור, הפסד כספי ואובדן מוניטין.
משברים עלולים ליצור הפסד כספי על ידי שיבוש הפעילות, יצירת אובדן נתח שוק ו/או כוונות רכישה, או תביעה משפטית הקשורה למשבר. ברור ששלושת האיומים שצוינו קשורים זה בזה. ניהול משברים אפקטיבי מטפל ברצף האיומים. בסופו של דבר, התהליך נועד למנוע או להפחית את הנזק, שמשבר יכול לגרום לארגון ובעלי העניין שלו.
כתהליך, ניהול משברים הוא לא רק דבר אחד. ניתן לחלק את ניהול המשברים לשלושה שלבים:
- לפני המשבר: ביצוע סקרי סיכונים, כתיבת תוכנית מאסטר לניהול משברים והתאוששות, מינוי מנהל משברים, סימולציות ומשחקי מלחמה, ניתוח והטמעת לקחים
- תגובה למשבר: איסוף מידע לצורך זיהוי היריבים מבפנים ומבחוץ, יצירת צוות ליבה להגדרת יעדים, עם יכולת בקבלת החלטות קשות ותגובה מהירה לתרחישים משתנים; ייזום פעולות קצרות וארוכות טווח; השגת נתונים רלוונטיים באופן יזום לשימוש בקבלת החלטות; תמיכת אבטחה פיזית וטכנולוגית מבוססת תמיכה לנכסים קריטיים במהלך המשבר; ותכנון פינוי
- לאחר המשבר: תחקור והפקת לקחים, הטמעת יעדים אסטרטגיים, וסימולציית הטמעה
לצוות של אמגון יש שנים של ניסיון בהנחיית לקוחות ברחבי הגלובוס, תוך יצירת פתרון מקיף, לרבות התחשבות בסביבה המקומית, בסיכונים, בתרבות ובמניעים. צוות ניהול המשברים שלנו מורכב ממומחי תוכן מקצועיים, יועצים קבועים ושותפים עסקיים ברחבי הגלובוס, המאפשרים לנו לשלוח במהירות סיוע מומחה, לכל מצב חירום.